MIÉRT SÍELJÜNK? HASZNOS A TANPÁLYÁS SÍELÉS?

2023.01.17

Miért síeljünk már ősztől? Hasznos a tanpályás síelés?

Ahogy az időjárás ősziesre fordul, sajnos sokan inkább a fűtött lakásban keresnek szabadidős elfoglaltságot, pedig a kiadós séta, túrázás, kerékpározás, korcsolyázás, sífutás, síelés, snowboardozás a megfelelő öltözetben ősztől-tavaszig biztosítani tudja a rendszeres örömteli mozgást. 

A tanpályás síelés tökéletes választás, hiszen irányított, szervezett mozgást végeznek a gyerekek és a felnőttek, a szabad levegőn. Nem jelent gondot a távolság sem: budapesti pályánk gyorsan elérhető tömegközlekedéssel, valamint csakúgy, mint egy edzőtermi edzés, ez a program is könnyen beilleszthető a mindennapokba, hiszen egész nap fogadjuk a síelni vágyókat. Esténként, munka vagy tanulás után egyaránt lehetséges sportolni, a világításnak köszönhetően talán még hangulatosabb a siklás. 

Szakképzett oktatóink tanítványainkat játékosan, életkorukhoz és adottságaikhoz alkalmazkodó módszertannal vezetik be a havas sportok világába. Megtanulják a síliftet használni és azokat a magatartási szabályokat is, amelyek elengedhetetlenül fontosak a sípályán. 

A sportmozgások mellett a gyerekek a rendszeres foglalkozásokkal egy kis közösség részévé válnak, ahol életre szóló barátságok szövődnek. Érdemes tehát beiratkozni és mire leesik a hó már biztos alapokkal lehet a havas pályákat felkeresni.  

Felkészülésként ajánlatos szabadtéri edzéseket tartani akár egyénileg, hogy izmaink és izületeink a síeléshez szükséges kellő mobilitással, erőnléttel és stabilitással rendelkezzenek.  

A kellemes körülmények között végzett, személyre szabott foglalkozásoknak köszönhetően garantált a folyamatos fejlődés. Rendszeres gyakorlással viszonylag hamar magas tudásszintet érhetünk el. 

A cikk a Síoktatók Magyarországi Szövetségének ajánlásával készült.